Projekt: Husvagnspiff

Nu har vi klippt ut tyget och det är dags att börja nåla och sy!












Projekt: Husvagnspiff

Hej alla!

I måndags började jag och mamma fila på idéen att piffa till min och Johans husvagn en gång för alla. Vi funderade på vad som skulle göras och hur vi skulle börja. Vi enades ganska snabbt om att tyget på dynorna i soffgruppen skulle bytas ut! Jag kommer att lägga upp bilder allt eftersom vårat lilla projekt pågår. Jag har googlat och googlat efter inspiration till stylingen men hittar inte mycket så därför tänkte jag att det kanske är dags att jag börjar. Om någon annan får för sig samma idé som mig.

Så, direkt efter jobbet så skyndade vi oss ner på stan för att gå på Ohlssons Tyger. Där hittade vi ett fantastiskt blått tyg med små beigea rutor på och ett beiget tyd i samma nyans som rutorna. Det blev ofantligt mycket tyg att släpa hem men det var det värt. Vi kikade först runt lite för att se om vi kunde hitta något tyg med bra kvalite men som inte var möbeltyg då de kan vara lite dyrare men hittade ingenting. Vi kikade närmare på priserna på möbeltyget och såg att det ändå skulle bli billgare så.

Redan samma kväll så satte vi igång med att måtta dynorna, klä av dem och rengöra dem. Vi ritade även ut mönster och klippte till dem.

Här kommer lite bilder från första kvällen:


En härligt grön plychsoffa


Dags att klä av dem och dammsuga!


Kanske inte det roligaste momentet..


cykelkorg till Java!

Jag har äntligen monterat en cykelkorg på min cykel och Java har fått provåka! gud så roligt det är! Nu kan hon följa med överallt och vi har fixat så att vi har två cyklar! Då kan vi åka på utflykter! Tjoho, jag är exalterad! Puss

London och Spanien

Längesedan jag uppdaterade nu!

Idag är det måndag och ny vecka, jag jobbar kväll så jag hoppas på bra väder hela veckan så jag får vara ute mycket ;) Jag och johan har blivit inbokade på en resa till Spanien i höst för att fira hans mormor som fyller 70! Det känns superroligt :) Dessutom är det bara 2 veckor och 3 dagar kvar tills vi åker till London, jag och Nina :D Som vi längtar, framförallt efter att få träffas. Vi bor nu mer grannar men ses kanske en gång i månaden då hon jobbar dag när jag jobbar kväll och vice versa. Så framförallt så längtar jag efter att få spendera en långhelg med min bästa, att långhelgen kommer att utspela sig i London är ett stort plus i kanten kan man väl lätt påstå!

Nu ska jag ut med Java innan jag beger mig mot jobbet, pussss



Bebis

Tog föresten en bild på Java imorse innan vi båda klev upp. Eller rättare sagt hon klev upp.


Onsdag: städdag 2

Igår tog jag mig an toaletten och vilket resultat! Ena delen av vardagsrummet och balkongen är också städad så nu står jag och steker dinkelpannkakor som jag ska äta ute på balkongen! ♥
Innan jag går till jobbet ska jag städa hallen och andra delen av vardagsrummetoch diska undan i köket!

Igår gjorde jag ju klart min universitetsansökan och insåg imorse att jag inte sökt en enda utbildning i Umeå. Kanske borde göra det. Vet bara inte vad det skulle vara. Har kollat igenom utbildningarna som ges här och det är ingenting särskillt som faller mig i smaken. Idag är det hur som helst fantastiskt väder så jag ska försöka hinna med en långpromenad med java. Nu får jag lägga på en rem. PUSS

Den kommande veckan

Mjauuu, ny vecka! Jobbar kväll i veckan och imorgon åker Johan på sin sthlms-resa för möten ang. nya projektet. Jätteroligt för honom men tråkigt för mig och Java.. :( som tur är så är det bara två nätter!

I veckan är det projekt: Städa lägenheten. Med detta menar jag grundligt. Avloppen på toaletten ska rensas, jag är sååå less på att vattnet inte rinner undan. Klädkammaren ska snyggas till, måste vika om kläder. Vardagsrummet ska städas och dammtorkas, vitrinskåpet ska styras upp. Sovrummet ska städas, dammtorkas och jag ska renbädda sängen men det får bli dagen då johan kommer hem!

Nu ska jag lyssna på Schulman-premiären på Radio1. Pussss

Söndag

Hej alla rara!

Idag har det inte hänt mycket här, mamma och pappa kom hem med världens finaste husbil så det har varit grudlig inspektion från alla familjemedlemar. Har precis gjort mig i ordning för släktmiddag hos johans pappa. Måste kila, adjö!


Lyckorus

Idag har jag betat av högskoleprovet och jag känner mig nöjd! Fick mycket bättre poäng än vad jag räknat med så jag går runt i ett lyckorus just nu. Tänkte fira det med en flaska vin och mys! Jag är så stolt, så stolt.

Igår gick jag, Nina och Johan på Allstar och käkade middag, mycket trevligt! Vi surrade om det ena och det andra, det var verkligen mysigt. Jag fattar inte varför man inte unnar sig sådana kvällar oftare, jag älskar att gå ut och äta middag och bara mysprata vid ett bord över ett glas eller två.

Imorgon kommer mamma och pappa hem efter en vecka i Tyskland, de har varit och köpt en husbil så det blir jättespännande att se hur den ser ut! :D Nu ska jag se gårdagens avsnitt av Big Brother, adios!

RSS 2.0