uppuppochiväg

Hallå!

Idag ska jag iväg och klippa mig, göra några ärenden på stan och sedan ska jag och Lovisa åka hem till mig och plugga.
Stina: Det kommer bilder snart när jag fotat i dagsljus! Nu har jag ju äntligen fått internet att fungera så jag ska försöka fixa så fort som möjligt!

Nu ska jag springa ut till bussen!



ps. jag vet att mitt öga ser skevt och konstigt ut men jag orkar inte ta en ny bild. Pusss ♥

omotiverad

Nu hade jag snart tänkt dra till skolan, vi har föreläsning klockan 13.00. I veckan känns jag allmänt omotiverad. Det känns som att musten sugits ur mig när familjen åkt hem.


Jag trodde att våren var på gång

Cykelturen var ingen höjdare idag! precis när jag skulle gå ut genom dörren så började det regna och snöa - in igen och ta på mer kläder. Jag hade bestämt mig för att ta cykeln. Iväg rullade jag glad i hågen och efter halva vägen ångrade jag mig när jag insåg att jag överskattat min kondition. När jag kom fram var jag blöt av regn och svettades som en gris.

Dagens föreläsning handlade om fastighetsrätt och var riktigt intressant, jag trodde aldrig att jag skulle tycka att sånthär var spännande men oooo vilken skillnad det blir när man har bestämt sig för att arbeta med ämnet och man vet att man kommer att ha användning av det. Så känns det med hela kursen faktiskt!

Efter föreläsningen trampade jag vidare till SATS där jag tränade i 40 minuter och sedan cyklade hem i snö och regn. Nu har jag slängt in första tvätten i maskinen, diskat, duschat och ska precis sätta mig med lagboken.

So long! puss

helgen

I helgen har mamma, pappa och Johan varit nere och hälsat på mig! Vilken fantastisk helg det har varit! Vi har varit på ikea och köpt jättemycket fina grejer till min nya lägenhet, det har verkligen blivit fint här och känns lite mer som ett hem. Jag och Johan har äntligen köpt en ny säng och den är enorm! jättestor och jätteskön! Mam&pap tog även med sig min cykel från Umeå så idag har jag tänkt spola av den allt vägsalt och smuts och ta en cykeltur till skolan!


Min tisdag

Nu börjar jag äntligen komma till ro i lägenheten. Kylskåpet är någorlunda uppfyllt och skafferiet likaså. Vin hållaren är fylld och badkaret kliniskt! Jag har köpt lite prylar för att få det lite mysigt iaf, ljus, matta till vardagsrummet och jag har bäddat sängen med mina finaste sängkläder (okej, Lovisa bäddade!). Hur som helst så känns det som att jag börjar ha lite ordning.

Idag var det övningar mellan 08-12 och sedan åkte jag, Lovisa och Anna-Maria till Mormors Bageri på Värnhem där vi mumsade i oss varsin semla! Efter det så tog jag min übertunga väska och åkte till Gustav Adolfs Torg. Där strosade jag runt i lugn och ro. Jag kom hem med 4 vinflaskor, en handtvål, schampoo och balsam och ett par tjocksockar med såndär fastsugningsfuntion under som barn har, detta för att jag inte ska falla handlöst i trappen då den är MYCKET halkig. Roligare än så blev det inte.

När jag kom hem så påtade jag på med att rengöra badkaret som inte var rengjort när jag flyttade in. Det var inte en trevlig upplevelse. Jag gick upp och bytte om till lite varmare kläder och sedan begav jag mig på jakt efter en närbutik. Iförd mina varmaste kläder och promenadskor hittade jag Ica efter bara 5 minuter! Det var en jätterolig butik som aldrig tog slut, den var så sjuuukt lång! Varje gång jag trodde att jag kommit längst in så var det en ny liten gång ännu längre in i butiken! Jag fyllde en sån där korg man kan dra efter sig och jag tänkte att det verkligen skulle svida i plånboken när det var dags att betala men hörrni; 297:- för en smockfylld korg! Jag är helnöjd! Nu har jag det viktigaste iaf :)

Har hällt upp ett glas loka och sitter och pluggar för fullt. Jag är jättetrött och borde egentligen gå och lägga mig men jag har mycket att göra i böckerna. 1 timme till sen får det banne mig vara nog! Vi börjar 10.00 imorgon, SKÖNT!

"Huru gäldenär må gods sitt dess borgenärer på en gång avstå; så ock om dem, som för gäld rymma"

Puss!


Idag fick jag nycklarna!

Om ni bara visste hur bra det känns!


Helg :)

Vilken dålig uppdatering ni fått i veckan, dock har det inte hänt så mycket! Igår var jag och Michaela ute och tog ett glas vin efter skolan, det var supermysigt! ikväll ska jag och Lovisa gå ut och äta middag och sedan tänkte vi gå över till henne och kolla på Melodifestivalen!



Igår när jag och mickis hade aftershool!

vardagsrumsbord

Kolla vilket fint! Det här har jag tänkt köpa till vardagsrummet, under 1000-lappen på ILVA!


Jag behöver motivation

Idag behöver jag motivation till att ta mig till gymmet, kom igen nu!

Vilken helg!

Hallå!

Igår kom jag hem efter en härlig helg i U-town. Jag flög upp på fredag förmiddag och ägnade dagen åt att packa, packa, packa. På kvällen hade jag och Malin bestämt att vi skulle gå ut och käka och det blev inget mindre än.... Scandic Syd! Vi tänkte att då får vi vara med Stina också (som jobbade). Vi åt gott och surrade och sedan promenerade vi hem till mig där vi delade en flaska vin, älskade Stina kom när hon var klar på jobbet. Vi pratade om diverse och bestämde att de skulle komma ner och hälsa på mig här i Malmö i mars!!! TJOHO!

Lördag vaknade jag upp med huvudvärk. Gick upp och packade, packade, packade. Tömde klädkammaren, rensade ut kläder som skulle slängas och kläder som skulle skänkas och kläder som skulle tas med. Det blev en hel del! En massa poslin och glas fick plats i flyttkartongerna och även juicepress, vattenkokare och brödrost! Jösses vad man samlar på sig saker! Jag, Johan och vår inneboende Tommy lyxade med tacos och sedan melodifestivalen och filmen The Dept som faktisk var rätt bra!

På söndagen firade vi min brors födelsedag i förskott, han fyller år imorgon men jag är ju tillbaks i Malmö så vi åt tårta i helgen istället! På kvällen packades det vidare och vi började städa. Avslutade kvällen med Äkta Människor.

Och igår varj ag och fixade lite ärenden, var förbi på jobbet och lämnade antagningsbesked till chefen och hälsade på alla tjejer. Karin som ska ha barn i maj är vackrare än någonsin! På eftermiddagen städades det och sedan åkte jag hem till mamma och pappa som bjöd på mat, de skjutsade mig till flyget 19.00!



Vilken helg!

torsdag

Nu är jag äntligen klar med uppgiften och idag sitter jag bara i sängen och pluggar på om fordringsrätten som vi hade igår. Lektionen var helt hysterisk, 4 timmar lång om skuldebrev! efter 2 timmar går det inte att ta in mer information så jag får läsa på i efterhand istället. HAr precis varit ute med hundarna och när jag är klar med uppgifterna som vi skulle göra idag på lektionen så ska jag ta bussen till västra hamnen för att försöka skriva ut arbetet som också skulle lämnas in som pappersform. Efter det ska jag på SATS! crosstrainern väntar!


Då kör vi!


Idag har jag tecknat medlemsskap på SATS, oh yes!

ursäkta men...

Fyfan vad dryg den här uppgiften om konsten att vara snäll är!

Boken var väl bra och så men själva skrivandet om den gör mig galen. Det går ju att flumma hur mycket som helst, det är det som gör det svårt... vad är relevant? Det känns som att jag bara upprepar allt jag skrivit om och om igen.

Sedan känner jag också att jag bara vill flytta NU, jag vill inte vänta längre. Jag vill möblera och fixa och dola, jag vill krypa upp i soffan och läsa lagboken (nej, det vill jag egentligen inte). Känslan av att komma på plats lockar mig mer och mer för varje dag som går. Jag längtar efter känslan att komma till ro.

Idag har jag kollat upp priser för träningskort på SATS och det får bli där! Det ligger precis vid skolan och känns som ett riktigt fräsht gym med stort utbud. Jag vill så gärna komma igång med livet nu, allt känns provisoriskt. Jag sitter bara och funderar på vilka saker jag vill ha ner från Umeå för att jag ska kunna känna mig så mycket hemma som möjligt men det är omöjligt.

Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag har mycket energi i kroppen eller om jag känner mig varm för att jag har sovit länge och bara är uttråkad och trött.

Nu måste jag sätta mig med juridiken, puss ♥

måndagsuppdatering

Ny vecka och Johan har åkt hemåt.

Idag började vi inte förän 13.00 så jag fick mig en välbehövlig sovmorgon. Dagens föreläsning i köprätt var faktiskt riktigt bra, läraren hade ingen powerpoint som vi skulle fokusera på utan vi kunde lägga all vår uppmärksamhet på henne. Oftast kan jag tycka att man har fullt sjå med att hinna kraffsa ner powerpointen och små korta anteckningar till den i häftet, därför lyssnar man knappt på var läraren säger. I slutändan när man ska sätta sig ner och kika i häftet så har man noll koll på vad det egentligen har handlat om. Idag fick vi möjlighet att verkligen lyssna på henne, hon var lugn och metodisk och rolig!

Min kväll spenderas i sängen med en kopp té och mörk choklad över civilrätts böckerna.
Vad gör ni ikväll?


Kontrakt - CHECK!

Idag har jag varit och skrivit kontrakt, det känns fantastiskt! Inflyttning om precis 2 veckor känns väldigt långt bort men averfarenhet så flyger veckorna fram här nere.

I fredags kom Johan ner efter en dryg dag med tågstrul för hans del. Lyckan när jag mötte honom på centralen var obeskrivlig, 3 veckor utan att se varandra är vi inte vana vid. Vi traskade direkt över till Friday's på Lilla Torg där vi mötte upp några tjejer från klassen, vi drack vin och åt gott.

Igår var det superfint väder så vi klädde på oss, tog bussen till Malmö Högskola. Johan fick se var jag håller till på dagarna och sedan promenerade vi till Ribban för att se ungefär vilket avstånd det är mellan min nya lägenhet och Västra Hamnen. Vi stannade halvvägs och fikade på Espresso House och sedan gick vi längs stranden och det var fantastiskt väder! Vi tog bussen hem och åt middag med Vannia, Micke och barnen och sedan blev det Melodifestivalen, tjoho!





Idag lyxade jag med

Idag lyxade jag med en Pad Thai till lunch, ooooh yes!


Speedföreläsningar

Idag var faktiskt en av de mer givande dagarna hittills på utbildningen! Vi hade speedföreläsningar med Svensk Fastighetsförmedling, riktigt intressant faktiskt. Vi fick ställa de frågor vi går runt och funderar på och det svarade väldigt ärligt utifrån de olika mäklarroller som de hade. En var ny i branchen, en var mamma, en var chef osv. Då fick man chans till svar på de frågor man kanske inte vågat ställa innan eller så. De svarade noggrant och utförligt om löner, provision, arbetstider och livet som fastighetmäklare. Jätteintressant!

Under eftermiddagen har jag mest suttit och kollat efter soffbord och sängar, spännande va?
Jag vet att fjärilarna jag pratade om tidigare kommer att passa perfekt så jag tänkte beställa sådana :)

Imorgon kommer älsklingen! ♥

Liiiite lyckligare!

Vänner!

Lägenheten jag kollat på ikväll var inte vara en lägenhet, det var ett gårdshus på två våningar. Jag dör!
Det var hur fint som helst och verkligen jättemysigt! det bästa av allt: Vi ska skriva kontrakt nästa vecka!!!!!

Inflyttning är bestämt till den 19 februari och jag kan knappt bärga mig! Jag längtar så sjukt mycket! Det känns verkligen som att mitt liv går i medvind nu, äntligen min tur! Åh, jag vill bara kolla på massa inredning och möbler nu med glömmer att jag faktiskt är fattig student nu mer, havregrynsgröt - CHECK!

Jag har pratat med Johan ikväll och jag längtar tills på fredag, då kommer han äntligen ner till mig och hälsar på! ♥


3D wall-butterflies

Jag satt igår kväll och tittade på inredningsbloggar och inspiration. Då hittade jag den här bilden på blå fjärilar på en vit vägg, hur fint är inte det här? jag dör lite! Enda sedan jag förstå gången jag såg 3D wall-butterflies i Gossip Girl har jag varit fast! Det ser så härligt ut :) Jag tror att det är skuggorna som gör det. Jag fastnade speciellt för den här fjärilen som är gjord av en karta, wow!




Jag vill bara måla, måla, måla!



okej

Jag trivs ju som sagt väldigt bra här hos Vannia och Micke, och barnen så klart! Men jag känner att jag vill verkligen ha något eget och påbörja livet här. Jag vill börja måla igen, ta ner mina högtalare från Umeå och spela musik på kvällarna när jag påtar på med diverse. Jag behöver också struktur och ordning och reda för att det här ska fungera, med skolan och allt. Så kanske jag också kan köpa mig ett träningskort, jag känner mig faktiskt för en gångs skull ärligt motiverad för jag tror att just nu finns det inte så mycket som hindrar mig.

Idag har jag påbörjat uppgiften som vi har till 10 februari, det känns skönt. Jag börjar ha skrivit 2 a4 snart, dock vet jag inte vad av det jag skrivit som är relevant. Måste gå tillbaka och korrigera och läsa om för att det ska bli bra. Jag måste verkligen anströänga mig för att hitta en tråd att börja spinna på men när jag väl kommit igång med skrivandet så går det som en dans! Jag är fan bra på att formulera mig! YES

Ikväll ska jag iväg på visning, det blir bra!

RSS 2.0